Portföy Durumu (15.07.2024)

By -Tarih: Temmuz 15, 2024-

Selamlar,

Her şeyden önce sitenin tasarımı değiştirdim ve bu konuda daha çok içerik üretip, daha çok yazmaya çalışacağım. Çünkü çalıştığım iş yerinden ve yaptığım işten, stresinden, sorumluluğundan nefret ediyorum. Başka insanları zengin etmek için gece gündüz çalışmak, hak ettiğimin yarısı kadar para almak beni yoruyor. Bundan tek çıkış yolunun da, yatırım yapmak ve kendimi geliştirmek olduğunu düşünüyorum artık.

Umarım bir gün, başkaları için çalışmayı bırakacağım. Kendim için çalışıp, sadece kendim için yaşayacağım bir hayata sahip olacağım.

Başlayacak olursak;

Bu ay, kriptonun 4 aylık düzeltmesinin son bulduğunu düşündüğüm ay. Trump, Bitcoin’i destekliyor ve son yaşanan suikast olayından sonra başkanlığı garantiledi gibi. FED’in 30 temmuzda faiz indirimi yapması bekleniyor. Ethereum ETF kapıda, yani tüm olaylar kriptoda yaşanacak bir boğayı işaret ediyor ve ben hazır bir şekilde 3 yıldır bekliyorum.

BIST, Hisse yatırımı

Bu ay BIST tarafında bırakın yatırım yapmayı içeriden 5.000 TL kadar para bile çektim. Yine hareketsiz, halka arzların battığı verimsiz bir ay. Elimde hala en çok ISMEN var ve genel olarak kardayım. Sattıklarım uzun süredir elimden çıkarmayı düşündüğüm ve yen katıldığım halka arzlardı sadece.

Genel dağılım da;

Kripto, Bitcoin, Ethereum Yatırımı

Dediğim gibi, geliyor. Az kaldı. Dipte BTC için aşağıdaki gibi bir analizim vardı ve şimdilik dip noktası çalıştı.

Ayrıca aşağıda aylardır belediğim dominance dönüş noktasına yakınız. ETH yükselişi ile buradan başlayacak bir dominance düşüşü, tam bir boğa yaşatacaktır.

Son aylık mumum kapanışı, öncekilerde oluşan yukarı doldurulamamış fitiller, hepsi bu bölgeden yukarısının sadece likidite temizlemek için anlık bir yükseliş olacağını gösteriyor. Buralardan düşeceğiz.

Güncel durum ise;

Yatırım Fonları

Muhtemelen kafamın en rahat olduğu alan burası. Aylık 300 TL ile biriktirmeye başladım, haziran ayında aylık 450 TL’ye çıkardım. Yılbaşında da hedefim 900 TL’ye çıkararak devam edebilmek. Takip etmiyorum, incelemiyorum. Sadece alıyorum ve mutluyum.

Genel dağılım:

Ağırlığım gümüşte, altın yerine her zaman gümüşü tercih edeceğim. Yıllarca.

Bireysel Emeklilik

Genel Toplam

Son 4 ayımın tamamı kayıpla geçti. %26 kayıp, %3, %12 ve bu ay da %8 kayıp. Çok kaybediyorum, özellikle kriptonun portföydeki büyüklüğü sürekli kayba neden oluyor.

Ama zamanı gelince kazancı da bununla dengeli olarak fazlaca olacak ve ben de tam o zaman kaçacağım.

Paylaş:

Yazar : Etre

Düşüncelerini paylaş:

Bu yazıda ele alınan konuların kısa bir özeti.

Sorularınız, yorumlarınız, önerileriniz ve benzer konular için iletişime geçebilirsiniz.

Son Yazılar