Portföy Durumu (15.01.2024)

By -Tarih: Ocak 15, 2024-

Merhabalar,

Borçlanarak büyüyorum. Bundan 2 yıl öncesinde, fazlaca borcum ve cebimde hiç param yoktu. Bankaların ucuz kredilerinden faydalanmaya başladım. Borçlanıp, varlık satın alıyordum. uzunca bir süre devam ettim buna, ödeyemedikçe daha çok borçlandım, daha çok borçlandıkça daha çok zengin oldum. Tek üzüntüm, bunu yaparak büyüyebileceğimi geç fark ettim ve ucuz paraya ulaşım zorlaştı. Kredi faizlerinin yükselmesiyle beraber bu yola devam edemeyeceğimi anladım ve durdum. Finans piyasaları, hayat, tamamen bir döngüden ibaret bana göre ve Türkiye’de de faizlerin düşeceği, paraya ulaşımın kolaylaşacağı günler gelecek. Bu sefer daha hazırlıklı olacağım, daha erke fark edeceğim ve daha fazla borçlanacağım.

Şimdilik nakit akışımı düzenlemekle ve kriptonun patlamasını beklemekle vakit geçireceğim. Biliyorum, elimde bir servet yok. Biraz borçluyum ama kesinlikle zararda değilim.

Bu ay, kriptonun ETF’siyle, düzeltmeleriyle. BIST’in düşüşüyle geçen bir ay oldu. Bakalım ne durumdayız;

BIST Yatırımları

Her ne kadar endeks düzeltme yapsa da, sonuçta görebileceğiniz gibi 4 aydır düzenli olarak kasamı arttırıyorum.
Hisse yatırımı

 

Kripto Yatırımları

Herhangi bir airdrop yok, olağanüstü yükselişler yavaşladı. Bekliyoruz. Yine ufak bir kredi çekip Cosmos ekosistemine giriş yaptım. zKSync, Linea için fee harcamaya devam ediyoruz.
En sağ sütunda her bir token’deki karları görebilirsiniz. Ama geçen aya göre düşmüş durumdayız, içeriye sıcak para sokmuş olmamıza rağmen. Bu kasanın en az 10 katına çıkacağına eminim bu yıl içerisinde. yanlış bir yatırım yolu izleyerek, toplam kasamdaki payı yüksek de olsa, kriptoyu elimde tutmaya devam ediyorum.
Kripto
Kripto

Yurtdışı Hisseler

Maalesef, sattım… Uzunca bir süre de almayı düşünmüyorum.

Gram Gümüş

Günlük 3 gram gümüş almaya devam ediyorum. Bazı günler almayı unutuyorum. Şu an elimde, 21,61 TL maliyetten 287 gram gümüş bulunuyor.

Fonlar

Yatırım fonları

Elimde AFA, AFT, DVT, IPB bulunmaktadır.

Bireysel Emeklilik

Karttan düzenli ödemelerle devam ediyoruz.
Bireysel emeklilik

Kriptonun sakin kalması, yükselişine ara vermesi gördüğünüz gibi fazla yazmamı engelliyor, pek bir tadımız yok…

Sonuç:

Paylaş:

Yazar : Etre

Düşüncelerini paylaş:

Bu yazıda ele alınan konuların kısa bir özeti.

Sorularınız, yorumlarınız, önerileriniz ve benzer konular için iletişime geçebilirsiniz.

Son Yazılar