Portföy Durumu (15.12.2023)

By -Tarih: Aralık 15, 2023-

Yılın son portföy durumundan herkese merhabalar,

2023 yılı hiç anlamayamadığım bir şekilde hızlı geçti ama benim için de en önemli yıllardan birisi oldu. 2023 yılında evlendim, bu da demektir ki karşıma çıkabilecek büyük maliyet kalemlerinden birini atlattım. Daha da önemlisi, 18 yaşıma girdiğim gün aile şirketini üstüme almıştım ve 1 yıl sonra büyük bir iflas yaşamıştık, 13 yıldır her girdiğim işte ödediğim, her ay ödediğim borçların sonuna geldik. Hayatımda ilk defa 2023 yılında borç ödemeye devam etsem de, kasasında varlığı olan, birikimi olan bir insan haline geldim. Yatırım psikolojisini özümsedim ve kâra geçmeye başladığımdan bu yana portföyüm hızlı bir şekilde büyüyor.

En büyük etki kriptonun, 2018 yılında boğanın tepesinde girip, ufak tefek paraları tamamen yok etmiştim. 2021 yılında da 70$’dan AVAX alarak 15$’lara kadar düşmesini izledim ve almaya devam ettim. Fakat düştükçe almayı bırakmadım ve bir yerde sonra piyasa döndü. Şu an boğa döngüsünde olduğumuzu düşünüyorum ve aralıksız bir şekilde yükseliyor. 150.000 TL civarında olan kripto kasası, bugün 650.000 TL’yi görmüş durumda. İnanılmaz.

Kalem kalem inceleyecek olursak;

BIST Yatırımları

İş hayatımda yeni bir projeye başladım, beraber çalıştığımız proje müdürümüz, yıllarca temel analize vakit ayıran, sürekli olarak bist’i takip eden bir insan çıktı şansıma. Daha şanslı olan kısmı, bu konulardaki bilgilerini yönlendirme yapmadan anlatmayı seven birisi çıktı ve ilk defa şantiyede oturduğumuz gün aralıksız 4 saat borsa ve fon yönetimi konuştuk. O gün konuştuklarımız ilerleyiş yöntemimi, düşüncelerimi biraz değiştir. Bazı firmalara bakış açımı değiştirdi ve portfoyün bir kısmını, gelecek planlarımı yeniden dizayn ettim.
Ayrıca teknik analiz olarak borsanın düzeltmesini tamamlamadığını, biraz daha düşecek yeri olduğunu düşünüyorum. Bundan dolayı hala ufak alımlar haricinde yüklü bir para girişi yapmıyorum.
Halka arzlara hala katılmaya devam ediyorum, kazancından çok ufak bir kumbara gibi düşünüyorum. Ayrıca geçmişte katıldıklarımın çoğunu elimden çıkardım, kalıcı olarak seçtiğim firmaları aşağıdaki tabloda görebilirsiniz.
İlk 16 uzun vadeli yatırım düşündüklerim, diğerleri de halka arzlar. Banka olarak Akbank’tan çıkış yapıp Sinai bankasını tercih ettim. Ayrıca enerji sektörüne de ağırlık vermeye başladım. En az 1 adet sigorta şirketi olmasını düşündüğümden dolayı Anadolu Sigorta’ya yatırım yapmaya başladım.
Borsa, hisse portföyü
Ayrıca portföyümden çıkardığım hisselerin hikayesi kaybolmasın diye de arşivini tutmaya devam ediyorum.
halka arzlar

 

Kripto Yatırımları

Kripto’da artık ufak tefek alış satış haricinde işlem yapmıyorum. Seçtiğim projelere ve teknik verilerine güvenerek bırakıyorum tamamen kendi hareket etsin. Bu dönemde not olarak kalması için yaptığım en büyük aptallık, SRC20 STAMP alarak, 2x yaptığında satmam oldu. Şu an 30x’leri görmüş durumda ve ben bu treni yakalayamadım.
Özellikle bu işlemden sonra bir şeye dokunmamanın daha iyi olacağına karar verdim. Birinciliği sadece 300$’lık alım yaptığım, şu an 2500$ olan MUBI taşıyor, devamında da bir çok token 10x yapmış durumda.
Artık sadece ilk 10 tokeni paylaşmak yeterli olur diye düşünüyorum çünkü çeşitlilik fazla. Eğer tamamını görmek isteyen olursa bana ulaşabilirsiniz.
Kripto portföyü
Kripto yatırımları

ORDI’yi assets kısmı tanımıyor hala. 1.000$ kadar bir bakiye de ORDI’de duruyor.

Ocak sonuna kadar herhangi bir satış planım bulunmuyor.

Yurtdışı Hisseler

Hala dokunmadım, ekleme de yapmadım. GOOGL, AMAZN ve NVDA. Google, Amazon ve Nvidia duruyor, hem bakiyeyi dolarda tutmak için, hem de burada da biraz bilgi edinmek için takip ediyorum. 
 
Satın almalar için Midas’ı tercih ettim ve sanırım firmaya her geçen gün daha çok ısınıyorum. 
 

 

Midas

 

Gram Gümüş

Hafta içi her gün 3 gram gümüş almaya devam ediyorum. Şu an elimde 21,36 maliyetten 236 gram gümüş bulunuyor. Toplam değeri 5.183 TL ve 141 TL karda.

Fonlar

Yatırım fonları

Fon portföyünde biriktirmeye devam etmek için 2 adet daha fon seçtim. Elimde AFA, AFT, DVT, IPB bulunmaktadır. Bu sene her ay başında 300 TL, seneye her ay başında 600 TL olarak biriktirmeye devam edeceğim.

Bireysel Emeklilik

Eşimin bireysel emeklilikte yatırımlarını değerlendirdiğini görünce ben de dahil olmuştum. Aylık 675 TL ödeme primiyle devam ediyorum. Ödemeleri de kredi kartına bağladım.
Güncel fon seçimim aşağıdaki gibidir,
BES fon dağılımı

Çok bir miktar olmasa da, burası da en uzun vadeli yatırımım.

Bes yatırım

Genel olarak sonuca baktığımızda,

Yatırım araçları

Paylaş:

Yazar : Etre

Düşüncelerini paylaş:

Bu yazıda ele alınan konuların kısa bir özeti.

Sorularınız, yorumlarınız, önerileriniz ve benzer konular için iletişime geçebilirsiniz.

Son Yazılar