Portföy Durumu (15.11.2023)

By -Tarih: Kasım 15, 2023-

Yatırım yapmaya başlayan bir insanın karışılacağı en büyük zorluk, zaman. İlk satın almadan başlayan ve devam eden süreçte, her zaman zamana karşı bir mücadele olacak. Daha hızlı geçmesini, zamanın ilerlemesini istiyor insan. Her ne kadar hissettirmese de, hızlı geçiyor aslında. Geçen ayın 15’inden bu yana hiç 1 ay geçmiş gibi hissettirmiyor mesela. Yine de hızlıca geçip gitti.

Bu ay, özellikle kripto açısından inanılmaz hareketli geçti. ETF onay söylentileri, yükselişler. Ayrıca Celestia airdropuyla beraber, birikimin kripto tarafı beklemediğim kadar hızlı büyüdü. Hisselerde, gümüşte ve diğerlerinde klasik bir zaman geçirdik. Hepsini detaylı olarak inceleyecek olursak,

Ayrıca bu ay içerisinde de hiçbir yatırımıma dokunmak zorunda kalmadım. Bu geçmişime baktığımda gerçekten güzel bir gelişme.

BIST Yatırımları

2023’ün 10. ayında hesabımda 33.619,92 TL vardı ve bunun 9.706,59 TL’si, yani %28.8’si kardı. Bu ay içim, toplam bakiye 35.809,82 TL olmuş durumda ve bu miktarı 9.029,65 TL’si yani, %34’ü kar. Son 1 içerisinde hesaba 4.257,50 TL’lik alım yaparak aşağıdaki işlemleri gerçekleştirdim.

 

Hisse satın almaları

 

BIST için son dönemlerde düşüş trendi devam ediyor. Eskisi gibi halka arzlardan büyük kazançlar elde edilmiyor ama yine de katılmaya devam ediyorum. Ayrıca düşüşün derinleşmesi ihtimaline karşı ilavelerimi sadece halka arzlarla sınırlı tutuyorum. Son olarak fazlaca çeşit olduğunu farkındayım, bunun yanlış olduğunun da farkındayım. Muhtemelen bir dönem temizlik yapıp sadeleştireceğim ama bakiye daha küçük olduğu için fazla dikkate almıyorum.

Hisse portföy durumu

Kripto

İşte son 1 ayın en güzel detayı. Kripto piyasasında yoğunlaşan boğa beklentileri sonunda karşılık buluyor sanırım. 2017’de kriptoda ilk alımımı yaptığımda boğa bitmek üzereydi ve kazandıklarımı dışarı çıkaracak kadar bilgi sahibi değildim. Tamamen öylesine al-sat yaparak tüm varlığımı kaybetmiştim. Takip etmeyi de bıraktığım için 2021 yılında yaşanan yükselişten haberim yoktu. 2021 yılında piyasaya girdiğimde de, tepedeymişiz. O zamandan bu yana aralıksı düşüyor ama ben biriktirmeye devam ediyorum. Bu sefer oldu galiba. İçeride bana göre gerçekten yüklü bir para var ve son 1 ayda neredeyse ikiye katladı.

BRC20 hype’ını kaçırmamak için 100$’er dolarlık ORDI ve TRAC almıştım, 5’e katladı. Twitter Cihan0x sayesinde, Zephyr almıştım 7’ye katladı. KASPA’dan 100 dolar ile 2100 dolar kazandıktan sonra 200$’lık bırakmıştım içeride, 600$ oldu. Bu aralar her şey yükseliyor. SRC20 için STAMP almıştım, şu an 2’ye katlamış durumda. Xeggex borsasının kendi tokeni olan PDN almıştım 50$’lık. 200$’lık airdrop yaptılar, o da 1500$ oldu ve sattım.

Bunlar sadece şu an için aklıma gelenler, sonuç olarak 149.375,36 TL para, 311.124,02 TL olmuş durumda. Geçen aya göre %208’lik bir yükseliş. Son 30 günde bir tek SRC20 aldım dışarıdan para girişi olarak ve o da listede gözükmüyor zaten.

 

Kripto yatırımı

 

Kripto yatırımı

 

Kripto yatırımı

 

Kripto yatırımı

 

Yurtdışı Hisseler

Geçen ayalarda tek bir seferlik GOOGL, AMAZN ve NVDA almıştım. İlave bir alım yapmadım. Özellikle NVDA için ek yapmak istiyorum. Yapay zeka ile birlikte gelişen GPU dünyasının uçsuz bucaksız bir derya olduğunu düşünüyorum. Kripto piyasasında da buna karşılık gelen RENDER ve OCTA tokenlerinde yatırımımı yoğunlaştırdım.
Son dönemde açıklanan ABD kaynaklı enflasyon verilerinde de gözüken düşüşle beraber ilk yatırım miktarından kara geçmiş durumdayım. Şimdilik aşağıdaki gibi duruyor.
Yurtdışı hisse

Gram Gümüş

Daha önce de bahsettiğim gibi, hafta içi her gün fiyatına bakmadan 1 paket sigara alır gibi 3 gram gümüş almaya devam ediyor. İlk defa kara geçmiş durumda. Hesabımda şu an için 187 gram gümüş bulunmakta. Uzun yıllar devam etmeyi planlıyorum.

Fonlar

Akbank üzerinden 2023 için her ay 300’er liralık AFT ve AFA fon almaya devam ediyorum. 2024 için iki katına çıkarmayı planlıyorum aylık alımları. Bunlar da aldığımdan bu yana zarardaydı,, ilk defa bu ay kara geçmiş durumdalar.
Yatırım fonları
Burada bahsetmediği bireysel emeklilik planım da bulunmakta. Çok bir miktar olmamakla beraber ilerideki aylarda, onu da ekleyeceğim.

Hepsini topladığımızda;

 

Portföy

Geçen aya göre TL bazında %80, dolar bazında %75 büyüme bulumakta. Bana göre inanılmaz bir büyüme yüzdesi. Kriptonun portföy oranının çok agresif olduğunu farkındayım ama hazır boğa gelmişken bunu sonuna kadar değerlendirmek istiyorum. Önümüzdeki ay tekrar görüşmek üzere.

Paylaş:

Yazar : Etre

Düşüncelerini paylaş:

Bu yazıda ele alınan konuların kısa bir özeti.

Sorularınız, yorumlarınız, önerileriniz ve benzer konular için iletişime geçebilirsiniz.

Son Yazılar