Portföy Durumu (15.04.2024)

By -Tarih: Nisan 15, 2024-

Merhabalar,

Bir ayı daha geride bırakıyorum, geçen ay ne kadar güzel geçtiyse bu ay da o kadar zor geçti. Düşüşlerle, iran-israil savaşıyla sarsılan kripto, portföyde bulunan yüksek miktarından dolayı özellikle aşağıya doğru oynayışlarda geneli sarsıyor. Diğer yatırımlarımın hiçbirini aktif olarak yönetmiyorum, asıl yatırımım olan kriptoda da ölü taklidi yapıyorum. Çünkü geçen dönemlerde yaptığım en ufak bir hareketin bile zarar oluşturduğunu görmüştüm. Aşırı sakin, acele etmeden hareketlerle çok ufak dokunuşlar yapıyorum. Bekleyerek, yüksek toplama ulaşıp, ondan sonra aktif olarak yönetmeye başlamayı planlıyorum.

Bu sefer genel toplam görsellerini biraz değiştirdim, genel olarak aylık artışları görebilmek adına bunu yaptım. İleride nerden ne kadar kazanabileceğimi, nereye ne kadar yatırabileceğimi ön görebilmek için yaptım bu hareketi.

BIST, HİSSE Yatırımı

 Hisselerde ufak birikimlerle, ortalama dengeleyerek ilerlemeye devam ediyorum. Özellikle ULUUN ve SAHOL için daha fazla ekleme yapmak istiyorum fakat, ayda 2-3 defa karşıma çıkan halka arzlar şimdi daha cazip geliyor. Bu ay ENTRA halka arzına 850 TL yatırdım, ufak gelen temettülerle de (AKSA, TUPRS) ULUUN ve SAHOL aldım.

 

Halka arz

Genel toplam aşağıdaki gibi;

 

Hisse yatırımı

Toplamda elimde 35 adet hisse var, 17 tanesi biriktirmek istediğim, 18 tanesi ile halka arzlardan tutmayı tercih ettiklerim.

Kripto Yatırımı

 Son 3 yılımın katili, BTC DOMINANCE grafiği 1 yıldır beklediğim noktaya gelmiş durumda. Aşağıdaki grafikte beklediğim yer, tam olarak dönmesini beklediğim yer. Twitter hesabında defalarca paylaşmışımdır. Ayrıca BTC, BITCOIN yükselen trendine devam ediyor. 2 gün önce büyük düzeltme yapmış olsa da, hala yukarı hareketin devam ettiğini. Bir noktada, muhtemelen yıl sonu, Bitcoin yükselişini tamamlayacak ve dominance grafiğinin de düşüşe geçmesiyle, elimizdeki en küçük miktarın bile en az 10’a katlayacağını biliyorum. Şu an 1 milyon tl ile, 600 bin tl arasında gezen hesabımı düşünürsek, muhtemelen aktif yönetim için rahatlıkla takip edebileceğim, geçimimi sağlayacağım bir miktara sahip olacağımı düşünüyorum.
Kripto yatırımı
Kripto
Bu miktarın haricinde, SCROLL ağında PANDA airdrop olarak geldi, 60$ değerinde. Bir de elimde SRC20 bulunmakta.
SRC20

Fonlar

Düzenli olarak aldığım gram gümüşleri sattım, yerinde gümüş fonu alıyorum. Diğer fonlardan da, aylık alımlara devam ediyorum.

Yatırım fonları
DVT IPB AFT AFA

Bireysel Emeklilik

 Bireysel emeklilik

 

 

Genel Toplam

 

 

finansal özgürlük

 

Geçen aya göre toplamda 289.687,81 TL para kaybetmişim. %26 küçülmüş yatırımlarım. Ne kadar çok fazla iniyor ve çıkıyor. 

 Önümüzdeki ay görüşmek üzere.

Paylaş:

Yazar : Etre

Düşüncelerini paylaş:

Bu yazıda ele alınan konuların kısa bir özeti.

Sorularınız, yorumlarınız, önerileriniz ve benzer konular için iletişime geçebilirsiniz.

Son Yazılar