Portföy Durumu (15.03.2024)

By -Tarih: Mart 15, 2024-
Merhabalar,

Bu ay 1.000.000 TL’nin üzerine çıkarak, Türk lirası bazında milyoner oldum diyebiliriz. Eğer bu yazıyı dün yazıyor olsaydım daha yüksek bir portföy görünecekti çünkü dün gece kripto piyasası düzeltme yaptı. Daha önce defalarca yaptığı gibi.

Şunu hiçbir zaman aklımdan çıkarmıyorum, trendler uzun süreli hareketlerdir, tepeyi ve dibi bilmek imkansızdır, eğer trendin değiştiğini gösteren kesin bir işaret, analiz göremiyorsak, paniklemeden olduğumuz yerde kalmalıyız.

Hatta, bir süredir şunu fark ediyorum. Olduğumuz yerde kalmak, yapabileceğimiz işlemlerin %90’ından daha etkili ve karlı bir işlemdir. Bu aydan sonra sistemi biraz değiştirmek istiyorum, çünkü kriptodan çıkıp gerçekten yatırımları takip etmem gereken bir dönem her an gelebilir. 3-4 ay öncesinden hazırlık yapmaya başlamak iyidir.

BIST Yatırımları

Borsada yeni bir işlem almıyorum şimdilik, genel olarak bakış açım, al, unut. Güncel durum aşağıdaki gibidir;

Bu ay işlem olarak sadece ALVES ve MOGAN halka arzlarına katıldım.

 

Borsa yatırımları

Toplamda %58 kardayım.

Kripto Yatırımları

Gençliğimiz var, heyecanımız yüksek. Sürekli büyüyoruz, hala mega boğa gelmedi. Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesini aştı. Ben başlangıçta yatırdığım 150.000 TL ile 1.000.000 TL’ye ulaşmış durumdayım.

Güncel durum aşağıdaki gibi;

Bitcoin
Kripto
Ayrıca SRC-20 ekosisteminde de 3 tane projeye yatırım yapmış durumdayım. KEVIN, STMAP ve UTXO. UTXO daha bugün Kucoin borsasında listelendi. SRC-20’nin geleceğinin parlak olduğunu düşünüyorum.
SRC 20

Fonlar

Aylık parçalı düzenli alımlara devam ediyorum. Her zaman eurobond almak istyordum, dedim neden ufak ufak fon olarak almıyorum. Ayrıca neden gram gümüş alıp makas ve stopajı ile uğraşıyorum. Tüm gram gümüşlerimi sattım ve onu da gümüş fonu olarak almaya başladım.

 

Yatırım fonları

Günlük gram gümüş almak yerine şimdilik 20 adet Akbank GUM fonu alıyorum. Şimdilik durumdan memnunum.

Bireysel Emeklilik

Aylık 1.095 TL ile yatırıma devam ediyorum.

Bireysel emeklilik

Sonuç olarak;

Yatırım

18 yaşına girdiğimde milyonlarca borcun içinden, bugün 1 milyon türk lirası ile milyoner oldum. Daha yeni başlıyoruz.

Paylaş:

Yazar : Etre

Düşüncelerini paylaş:

Bu yazıda ele alınan konuların kısa bir özeti.

Sorularınız, yorumlarınız, önerileriniz ve benzer konular için iletişime geçebilirsiniz.

Son Yazılar